INSPEKTOR BLESKU - 2008

01.08.2009 10:58

V Pikovicích 'vysadí' vodáky Sázava

Pikovický kemp, přesněji veřejné vodácké tábořiště, je vodáckým rájem. Nadšenci, kteří přišli na chuť sjíždění řeky Sázavy, nedají na Pikovice dopustit.

 

A krásy místní přírody dokážou ocenit i motorkáři nebo cyklisté. Ne náhodou jsou tu víkend co víkend jako doma...

Lesy, rozlehlá louka, hučící řeka a šplouchání ryb – to je živý sen, který nabízí návštěvníkům pikovické tábořiště. Jeho kouzlo se dá slovy jen stěží popsat. Klid, energií nabitá Sázava a zeleň všude okolo každého rázem pohltí. Pikovice jsou jako stvořené pro vodáky, je to poslední sjízdný úsek řeky Sázavy – tedy "výstupní stanice". Tady už na partu po dni stráveném na vodě čeká relax, odpočinek, setkání s osadníky a starými přáteli. A samozřejmě kouzlo táboráků.

Každoročně kemp také hostí hudební festival, takže se sem pravidelně sjíždí i příznivci country a folku. Pikovice si vybrali pro výlety i motorkáři nebo cyklisté, kteří mají k dispozici kilometry nádherných cyklostezek. Kdo jednou pikovickou osadu navštíví, znovu a znovu se sem vrací. Okolní lesy jsou rájem houbařů, krajina je jako stvořená na toulky. Sázava zase nasytí tzv. tiché blázny, kteří u jejích břehů vysedávají klidně celé dny. A že tady ryby tedy berou! Sebevědomí si tu zvedne i rybář-začátečník.

Jediným, pro náročnější jedince možná i zásadním minusem je fakt, že v areálu není vůbec teplá voda a elektřina. V tomto směru se tu zastavil čas. Ale i to má samozřejmě své romantické kouzlo. A věrní "pardálové" to moc dobře vědí.

 

CELÝ ČLÁNEK NALEZNETE ZDE

https://www.blesk.cz/clanek/servis-cestovani/97999/v-pikovicich-vysadi-vodaky-sazava.html